Esbjerg Rampelaug blev stiftet 2001.

I 2002 etablerede vi en rampe (bådslip) i den sydlige ende af Nordsøkaj på Esbjerg Havn.

Hældningen på rampen er 1:10. Maksimal totalvægt er 5,5 tons.

Rampen kan, trods tidevandsforskellen på ca.+/- 1 m., stort set benyttes døgnet rundt.

Der er opsat en projektør, som kan aktiveres efter mørkets frembrud.

Der er informationstavle og gode P faciliteter ved rampen, men herudover er der ikke servicefaciliteter.

Afstanden til nærmeste benzin/disel tank er ca. 1,3 km (Shell Expres, Hjertingvej 68).

I vinterperioden er de flydende dele (gangbroer og anløbsbro) fjernet pga. stormvejr og fare for isskruninger. Så anvendelse i denne periode vil kræve gummistøvler/vaders.

Ikke medlemmer/gæster kan leje en nøgle for en dag til rampen på CircleK tankstationen vedrundkørslen, Strandbygade 94. 6700 Esbjerg.

I Esbjerg Rampelaug er vi ca 160 medlemmer, og hvert år benytter ca. 300 gæster sig af muligheden for at leje en dags nøgle til rampen.

Se eller find rampen på www.maps.google.dk. Indtast adressen: Nordsøkaj, Esbjerg.

Eller på denne position: N55*28,332' / E008*25,345'.